قزوین آزربایجان

قزوین سرزمین جدا نشدنی از خاک مقدس آزربایجان

قزوین آزربایجان

قزوین سرزمین جدا نشدنی از خاک مقدس آزربایجان

قزوین آزربایجان

معرفی استان قزوین :
استان قزوین دروازه آذربایجان در شمالغربی ایران قرار گرفته است. زبان رایج مردم استان قزوین ترکی با لهجه خاص قزوینی می‌باشد.فارسی،تاتی،لری و کردی از دیگر زبان‌های موجود در استان قزوین هستند.

ریشه نام قزوین:
دانشمند مشهور ترک محمود بن حسین بن محمد کاشغری در کتاب لغات الترک که در قرن یازدهم میلادی برشته ی تحریر درآورده در رابطه با وجه تسمیه ی قزوین می نویسد: قاز نام دختر افراسیاب [حاکم توران که در ترکی آلپ ار تونقا بود – از مؤلف]. و اوست که شهر قزوین را بنا کرده است و اصل آن قازوینی (Qaz oyuni) است یعنی جای بازی قاز. زیرا که او آنجا سکونت داشت و بازی می کرد. و از این معنی است که قزوین را از سرزمین های ترک و دروازه آذربایجان شمرده اند.

بایگانی
  • ۰
  • ۰

🔴تاریخ | مفاخر 

✅ #علی_اکبر_دهخدا؛


🔻علی‌ اکبر دهخدا یا علامه علی اکبر دهخدا ادیب ، لغت شناس ، سیاستمدار و #شاعر آزربایجانی و نیز مولف و بنیانگذار لغت نامه دهخدا به زبان غیر مادری او در سال 1257 در تهران متولد شد.


🔻اگرچه اصلیتش قزوینی بود ولی پدرش که از ملاکان متوسط قزوین بود ، پیش از زاده شدن دهخدا از #قزوین خارج شد و در تهران اقامت گزید. بعدها که مدرسه سیاسی در #تهران افتتاح شد ، دهخدا در آن مدرسه مشغول تحصیل شد و بعدها به تحصیل زبان #فرانسه پرداخت .


🔻 #آزربایجان همیشه با پرورش دادن نخبگان سبب شگفتی جهانیان شده است، مفاخری همچو #شهریار، #نظامی،دهخداو...  که با تسلط خود در سرودن شعر به زبانهای مختلف از جمله #عربی، #ترکی و ❌فارسی(✅دری)، توانمندی و قدرت و پتانسیل سرزمین کبیر آزربایجان را گوش زد کرده اند. علی اکبر دهخدا از خبره‌ ترین و فعال‌ترین استادان #ادبیات ❌فارسی(✅دری) در روزگار #معاصر است. همان گونه که پیداست لغت نامه مهم ترین و اساسی ترین اثر دهخدا و حتی شاید همه نویسندگان معاصر است.فعالان زبان ❌#فارسی(✅دری) هرگز نتوانسته اند اثری همچو اثر #دهخدا که حتی #زبان_مادری او نمیباشد خلق کنند.


بیزه قوشولون💪👇

https://telegram.me/joinchat/C400REBepZBR5ZT7xsSdEA

🗣 قزوین آزربایجان

👁‍🗨 @qazvinazerbaijan

  • ۹۵/۰۹/۲۷
  • قزوین تورک

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی