قزوین آزربایجان

قزوین سرزمین جدا نشدنی از خاک مقدس آزربایجان

قزوین آزربایجان

قزوین سرزمین جدا نشدنی از خاک مقدس آزربایجان

قزوین آزربایجان

معرفی استان قزوین :
استان قزوین دروازه آذربایجان در شمالغربی ایران قرار گرفته است. زبان رایج مردم استان قزوین ترکی با لهجه خاص قزوینی می‌باشد.فارسی،تاتی،لری و کردی از دیگر زبان‌های موجود در استان قزوین هستند.

ریشه نام قزوین:
دانشمند مشهور ترک محمود بن حسین بن محمد کاشغری در کتاب لغات الترک که در قرن یازدهم میلادی برشته ی تحریر درآورده در رابطه با وجه تسمیه ی قزوین می نویسد: قاز نام دختر افراسیاب [حاکم توران که در ترکی آلپ ار تونقا بود – از مؤلف]. و اوست که شهر قزوین را بنا کرده است و اصل آن قازوینی (Qaz oyuni) است یعنی جای بازی قاز. زیرا که او آنجا سکونت داشت و بازی می کرد. و از این معنی است که قزوین را از سرزمین های ترک و دروازه آذربایجان شمرده اند.

بایگانی
  • ۰
  • ۰

🔴جنگ زرگری بین قزوین و زنجان؛


🔻استان امروزى قزوین یکى از قدیمىترین نواحى اسکان ترکهاى باستانى در ایران همچنین محل اسکان پیدرپى گروههاى ترکى متاخر بوده است. قزوین در تاریخ سیاسى و فرهنگى آزربایجان نیز جایگاه ویژه اى داشته و به مدت بیش از 50 سال پایتخت سیاسى و فرهنگى امپراطورى آزربایجانی صفوى بوده است. 



استان آزربایجانى قزوین که حلقه رابط بین بخشهاى شمالى آزربایجان (استان هاى زنجان و اردبیل و آزربایجان شرقى و آزربایجان غربى) و بخشهاى جنوبى آزربایجان (بخشهاى ترک نشین و آزربایجانى استانهاى همدان٬ مرکزى٬ تهران و قم) است٬ متاسفانه در راستاى سیاستهاى یکسانسازى- فارسسازى٬ تجزیه ارضى آزربایجان و پاکسازى هویت آزربایجانى-ترکى و پس از براه انداختن جنگ زرگرى بین زنجان و قزوین٬ از استان زنجان-که خود باز در راستاى همین سیاستها- قبلا از دیگر استانهاى آزربایجانى جداشده بود- تجزیه و در قلب واحد ادارى-سیاسى نوى مستقیما به مرکز وابسته شده است. 


🔻در قرن بیستم٫ و با آغاز سیاست همسان سازى قومى در ایران ضربه اى کارى بر حضور و هویت ترکى این بخش از آزربایجان وارد شده است. آخرین تغییرات در تقسیمات ادارى -سیاسى کشور که منجر به جدا شدن این استان از زنجان که خود قبلا از آزربایجان جدا گردیده بود تنها به تسریع نابودى زبان و هویت ترکهاى این استان آزربایجانى کمک نموده است. 



🔻متاسفانه در فعالیتهاى مدنى٬ فرهنگى٬ اجتماعى و ملى ترکى-آزربایجانى حتى در نشریه هاى خبرى مطبوع و مجازى آزربایجانى به این بخش از آزربایجان٬ پایتخت دوم امپراتورى ترکى-آزربایجانى صفوى٬ توجه کافى معطوف نمیشود.


🔻هرچند در منطقه بندى فعلى کشور استان قزوین به همراه دیگر استانهاى آزربایجانى شرقى و غربى و اردبیل و زنجان در یک دسته قرار دارد٫ با اینهمه امید میرود که با درک و نهادینه شدن لزوم شناسایى و حفظ هویت٫ زبان٫ فرهنگ و یکپارچگى معنوى و فیزیکى اقوام در ایران٫ این استان آزربایجانى مانند گذشته (پس از انتزاع و ادغام مناطق فارس نشین استان به استانهاى همجوار فارس نشین) به ترکیب ایالت آزربایجان داخل گردد. 

الموتلو✌️


بیزه قوشولون💪👇


https://telegram.me/joinchat/C400REBepZBR5ZT7xsSdEA


🗣 قزوین آزربایجان

👁‍🗨 @qazvinazerbaijan

  • ۹۵/۰۹/۲۴
  • قزوین تورک

نظرات (۱)

سلام. بنده رشته جامعه شناسی و مردم شناسی خوندم. قروینیها اصالتا فارس زبان هستند و بومی‌ هاشون فارس هستند. ولی ترک زبانها از شهرهایی مثل زنجان وارد قزوین شدند.

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی